Hjemmelavet pizzadej

Pizzadej – nem opskrift der giver lækre og luftige bunde.

Det er en meget nem opskrift på pizzadej, som kan fryses. Så er det hurtigt, at lave hjemmelavet pizza.

Bunden bliver sprød og luftig. Endelig en opskrift på pizzadej, som er enkel og fantastisk god.

Opskriften giver 4 pizzabunde.

Velbekomme og god fornøjelse.

 

Ingredienser:

  • 600 g. Tipo hvedemel
  • 25 g. gær
  • 4 dl. lunken vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 1/2 tsk. salt

Frysning af pizzadej.

Det er en udbredt misforståelse, at ubagt dej ikke kan fryses. Det kan det sagtnes.

Del dejen i lige store stykker og form dem til boller. Lad dem efterhæve i fryseposer 30 minutter (åben pose) og derefter i fryseren.

Tag dem ud dagen før. Pizzadejen tages ud af poserne, og sættes på et meldrysset spækbræt i køleskabet. En time før brug stilles dejen på køkkenbordet.

 

 

 

Sådan gør du

Start med at tage gæren ud af køleskabet ca. en time før brug.

Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt derefter olie og salt.

Tilsæt mel lidt ad gangen og rør grundigt rundt – til dejen slipper skålen (brug evt. hænderne). Dæk skålen med film og et viskestykke, og lad pizzadejen hæve et lunt sted i 30 minutter.

Del dejen i 4 lige store stykket og form dem til boller. Lad dem efterhæve i 30 minutter. Rul dejen ud i cirkler i passende størrelse.

Ved frysning:

Del dejen i lige store stykker og form dem til boller. Lad dem efterhæve i fryseposer 30 minutter (åben pose) og derefter i fryseren.

Tag dem ud af fryseren dagen før. Pizzadejen tages ud af poserne, og sættes på et meldrysset spækbræt dækket med film i køleskabet. En time før brug stilles dejen på køkkenbordet.

Top pizzaerne som ønsket og bag dem i 15 min. ved 200 gr.

Prøv en Pizza burger

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere opskrifter

Cheeseburgerfad

Se opskrift