Pasta i flødesauce

Flødeoste-sauce med bacon

Spaghetti i cremede flødeoste-sauce, der går helt perfekt i spænd med det salte bacon, skinke i strimler og forårsløg.

Retten er ikke fryseegnet, men den kan sagtens genopvarmes og er også skøn i madpakken, hvis man har adgang til en mikrobølgeovn så lav bare en god, stor portion.

Opskriften er til 4-5 personer.

Velbekomme og god fornøjelse.

 

Ingredienser:

  • 125 g. bacon i tern
  • 2 fed hvidløg (hakket)
  • 2 løg (hakket)
  • 1 spsk. tørret basilikum
  • 2 1/2 dl. madlavningsfløde
  • 400 g. spaghetti
  • 75 g. revet ost
  • 2 dl. vand fra spaghetti
  • Bundt forårsløg i tynde skiver.
  • Salt/peber

    Undgå klistret spaghetti.

    Spaghettien skal altid kommes i bulderkogende vand, så hav tålmodighed, og vent med at komme spaghettien i indtil vandet virkelig er i kog.

    En tommelfingerregl er ca. 1 liter vand til 100 g. spaghetti og rigeligt med salt.

    Salt skal først tilsættes når vandet koger, ellers går det længere tid før vandet koger. Olie gør ingen gavn i kogevandet, og kan gøre det mere besværligt, at få vandet i kog.

     

     

     

    Sådan gør du

    Kog spaghetti i letsaltet vand efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra spaghettien, og husk at gemme 2 dl. vand til saucen. 

    Kom bacon på en pande og steg det brunt og sprødt. Tilsæt hakket hvidløg, løg og svits det et par minutter.

    Tilsæt basilikum og madlavningsfløde og lad det hele simre 2 minutter.

    Tilsæt revet ost og 2 dl. af kogevandet (fra spaghettien) på panden og rør rundt. Tilsæt skinkestrimler og bring det i kog. Smag til med salt/peber.

    Hæld flødesaucen i gryden med spaghetti og vend det godt rundt, så spaghetti og flødesaucen blandes godt.

    Serveres pyntet med forårsløg og et godt madbrød samt evt salat.

    Pasta i flødesauce

    0 kommentarer

    Indsend en kommentar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *