Paprikagryde
En skøn gryderet
Paprikagryde er en utrolig lækker og klassisk simreret, der falder i alles smag.
Man kan sagtnes bruge mere end 500 g. kød i denne ret. Ander svinekød i tern kan også bruges.
Når vi laver den, er der nok til 2 dage (4 personer). Frys halvdelen ned så er der nem mad til en travl dag.
Man kan også spise kartoffelmos til.
Velbekomme og god fornøjelse.

Ingredienser:
- 500 g. svinekød i tern (flæskesteg)
- 200 g. bacon i tern
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- Pebermix
- 250 g. champignon
- 1 ds. tomatpure
- 4 spsk paprika (deles i 2 omg.)
- 1,5 spsk. mel
- Bouillonterning (okse)
- 1/2 liter vand
- 1/2 liter fløde
- Salt / peber
Flæskesteg på tilbud.
Når flæskesteg er på tilbud, kan man udover den traditionelle flæskesteg også bruge kødet til denne ret.
Svær og det meste fedt skal fjernes. Det gør man nemmest ved, at skære den i passende skiver – hvor sværen er ridset. Derefter fjernes svær og fedt.
Derudover kan man jo også lave flæskestegsburger med rødkål og brun sovs. Eller skære stegen ud til koteletter.
Når fløde er på tilbud, bliver der købt en del. Fløde kan nemt tåle at blive frossen og kan holde sig i fryseren i 3 måneder. Kan dog ikke bruges til flødeskum.


Sådan gør du
Løg og hvidløg skæres i tern. Peberfrugterne renses og skæres i strimler. Rens champignonerne og skær dem i skiver.
Bland mel og 2 spsk. paprika sammen. Hæld det over svinekødet og vend det godt rundt.
Varm en stor gryde op og steg bacon sprødt. Derefter tages det op, og kødet brunes på alle sider hvorefter det også tages op. Champignonerne steges gyldne.
Skrug ned for varmen og tilsæt løg og hvidløg. De steges et par minuter til de er gyldne.
Hæld kød og bacon tilbage i gryden. Tilsæt 2 spsk paprika og rør godt rundt. Herefter tilsættes pure og peberfrugt.
Tilsæt bouillon terning og vand. Lad retten sinre i 1,5 time. Hæld fløden i retten og lad retten simre yderligere 15 minutter. Jævn retten med meljævning.
Severes med ris eller kartoffelmos.
Paprikagryde
Flere opskrifter

Karrygullash
Se opskrift

Italiensk flødekartofler
Se opskrift

0 kommentarer