Oreganobrød
Smagfuld madbrød
Oreganobrød er et meget luftig og smagfuld madbrød.
Passer perfekt til supper, gryderetter eller til en god salat.
Da de skal hæve i lang tid, skal der afsættes tid til at lave dem, men det er det hele værd.
Opskriften giver 1 brød, som passer til 6-8 personer.
Velbekomme og god fornøjelse.

Ingredienser:
- 50 g. smør
- 4 dl. mælk
- 1 dl. kærmemælk
- 25 g. gær
- 1 spsk. sukker
- 2 tsk. groft salt
- 4 fed presset hvidløg
- 1 spsk. oregano
- 400 g. sigtemel
- ca. 400 g. hvedemel
Bag til fryseren
Jeg laver altid 2 stk. oreganobrød ad gangen, da de tager en del tid at lave. Jeg laver dem ad 2 omgange i stedet for dobbelt portion. Dobbelt portion giver en for stor omgang dej, der er svær at håndtere.
Del brødene i passende størrelse og frys dem ned, imens de stadig er lidt lune. Efter optøning kan de lunes i ovnen eller nydes kold.
De er også perfekte til madpakken.


Sådan gør du
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælk. Når det er lidt lunt (lillefinger varmt) hældes det i en stor skål og tilsæt kærnemælken. Gæren røres ud heri.
Tilsæt sukker, groft salt, presset hvidløg og oregano. Rør grundigt rundt og tilsæt derefter sigtemel.
Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem. Læg dejen tilbage i skålen, og stil den til hævning 1 1/2 time med et viskestykke over.
Ælt dejen igen og rul den ud til ca. 25 cm x 30 cm. Lægges på en bageplade med bagepapir.
Rids tern i brødet med en skarp kniv, og lad det efterhæve i 45 minutter på bagepladen.
Pensel oreganobrødet med æg og drys oregano over.
Bag brødet i ca. 20 minutter ved 225 gr.
0 kommentarer