Oksefad m. grønt

Alt i et fad.

Mangler du ideer til aftensmad, så prøv Oksefad med spidskål og kartolfer. Den er nem at lave og smager fantastisk.

Nem at forberede og passer sig selv i ovnen.

Serveres evt. med et godt madbrød feks. oreganobrød

Opskriften er til 4 personer. Fryseegnet.

Velbekomme og god fornøjelse.

 

Ingredienser:

Kødsauce:

  • 2 spsk. olie
  • 500 g. hakket oksekød
  • 1 stort løg (finhakket)
  • 3 tsk. paprika
  • 3 tsk. oregano
  • 1 dåse hakket tomat
  • 2 dl. vand
  • 1 bouillonterning (okse)
  • 1 dåse tomatpure (140 g.)
  • Salt/peber

Øvrig fyld:

  • 1 spidskål
  • 3-4 bagekartofler
  • 2 store tomater
  • 1/2 l. cremefine

Tilpas mængden

Hvis mængden er for stor til dig/jer, kan retten nemt fordeles i 2 fade (eller flere). Når retten er færdig i ovnen og kølet lidt, kan retten nemt fryses ned til en anden gang.

Rest

Hvis der er en rest tilbage, smager den perfekt næste dag. 

 

 

 

Sådan gør du

Start med kødsaucen, hvor det hakkede kød svitses grundigt i lidt olie. Derefter tilsættes finthakket løg.

Tilsæt derefter paprika, oregano og pure og rør grundigt rundt. Hakket tomat, vand og smuldret bouillonterning tilsættes. Lad kødsaucen simre i 15 minutter og smages til med salt/peber.

Spidskålen snittes fint, kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver. Tomaterne skæres ligeledes i skiver.

Fordel spidskålen i et ildfast fad og dæk med halvdelen af kødsaucen. Kartoffelskiverne fordeles jævnt over kødsaucen og derefter resten af kødsaucen. Læg tomatskiverne på og hæld cremefine over retten.

Sæt fadet i forvarmet ovn 200 gr. varmluft i 45 minutter.

Oksefad m. grønt

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *