Mexicansk lasagne
Lasagne på ny måde
Mexicansk lasagne er en skøn og lidt anderledes måde at spise en ret inspireret af det dejlige tex mex køkken.
Hakket oksekød med taco spicemix og tortillapandekager.
Smager fantastisk pyntet med salat og dressing.
Opskriften er til 4 personer.
Velbekomme og god fornøjelse.

Ingredienser:
- 2 spsk. olie
- 500 g. hakket oksekød
- 1 rød peberfrugt
- 2 løg (hakket)
- 2 fed hvidløg (fint hakket)
- 1 brev taco spicemix
- 1 1/2 dl vand
- 2 gl. tacosauce (vagfri styrke)
- 1 pk tortillapandekager (3 stk.)
- 200 g. reven ost
- Iceberg salat
- Agurk
- 1 ds majs
- Tomater
- 1 bundt forårsløg
- Cremefraiche dressing eller rød dressing
- Salt/peber
Tilbehør
Brug resten af salaten som tilbehør til retten.
Brug cremefraiche dressing (førdig købt) eller rød dressing. Cremefraish med pure, paprika og dijonsennep – se opskriften her:
Er du til stærk mad, så brug 2 glas hot tacosauce. Jeg har brugt 1 mild og 1 hot.
Mecxicansk lasagne er et sikkert hit både hos børn og voksne – også til gæster.


Sådan gør du
Opvarm olien og brun det hakket oksekød i en gryde. Tilsæt løg og hvidløg og steges med et par minutter.
Kom herefter peberfrugt i tern, taco spicemix og vand i gryden, og bring den i kog. Lad retten simre i ca. 10 minutter – tilsæt herefter tacosaucen og tag den af varmen. Smag til med salt/peber.
Klip tortillapandekagerne ud i kvarte. Det er nemmest at arbejde med kvarte, hvis man laver lasagnen i firkantet fad. Fordel lidt kødsauce i bunden af fadet og så pandekagestykkerne. Gentag til det hele er brugt og slut med kødsauce og til sidst reven ost på toppen.
Bag lasagnen ved 200 gr. (varmluft) i 30 minutter indtil osten er gylden og smeltet. Tag den ud af ovnen og lad den hvile i ca 5 minutter.
Pynt lasagnen med salat, tomat, agurk, majs, forårsløg og dressing.
0 kommentarer