Cheeseburgerfad
Smager fantastisk.
Mildt kryderet oksekød bindes sammen af æggemasse og toppes med smeltet cheddarost og bacon.
En uimodståelig kombination der kun bliver endnu bedre, når den bliver serveret med frisk agurk og tomat samt den suveræne dressing.
Opskriften er til 6 personer og mætter godt. Del evt. portion op i 2 og frys halvdelen. Fryses når den er afkølet. Tag den ud af fryseren dagen før, og tø den op i køleskabet. Varmes 20 min. i 150 g. varm ovn.
Velbekomme og god fornøjelse.

Ingredienser:
- 750 g. hakket oksekød
- Olie til stegning
- 2 løg
- 1 Spidskål (ca. 300 g.)
- 1 ds. tomatpure (140 g)
- 2 spsk. paprika
- 2 spsk. dijonsennep
- 2 tsk. hvidløgspulver
- 8 æg
- 1/4 piskefløde
- 250 g. cheddarost
- 4 skiver bacon
Dressing:
- 200 g. cremefraiche
- 2 tsk. tomatpure (er taget fra)
- 1 1/2 tsk. dijonsennep
- 1 1/2 tsk. paprika
- 1 tsk. hvidløgspulver
Tilbehør:
- 1 agurk
- 3 store tomater


Sådan gør du
Pil løg og hak det fint. Skyl spidskål, fjern den hårde stok i midten og snit det fint.
Brun det hakkede oksekød godt af i olien. Tilsæt koncentreret tomatpure (HUSK at tage 2 tsk. fra til dressing), paprika, dijonsennep, hvidløgspulver og lidt salt/peber. Steg det et par minuttter.
Tilsæt løg og spidskål og steg det i ca. 5 minutter til spidskål er faldet lidt sammen. Kom det i et ildfast fad.
Pisk æg, fløde og lidt salt sammen. Hæld det over oksekødet i fadet. Drys med cheddarost og fordel bacon ovenpå.
Sæt fadet i ovnen i 20-25 minutter ved 220 gr. – til æggemassen har sat sig og baconen er gylden på toppen.
Dressing og tilbehør:
Rør cremefraiche sammen med de øvrige ingredienser og smag til med salt/peber..
Server cheeseburgerfadet med den lækre dressing samt agurk og tomater i skiver.
Cheeseburgerfad
Flere opskrifter

Italienske flødekartofler
Se opskrift

Paprikagryde
Se opskrift

0 kommentarer